Remko’s is eerlijk & heerlijk. Vers brood, frisse taartjes.

Remko’s is een Amsterdamse ambachtelijke bakker. Elke dag schept hij zijn brood naar zijn evenbeeld: noest, trots, vol karakter, fris, vroeg gerezen en even goed gemutst als hijzelf.

Klassiek Amsterdams geschoold. Geen trucjes, geen shortcuts. Elke nacht in de Rijnstraat rijst Remko zijn eigen deeg, kijkt met de hand, werkt met het weer.

Zes dagen per week produceert hij een rijkdom aan krakendvers karaktervol genot: met de hand gevormd zuurdesem, traag gerezen casino’s, traditionele taartjes met kersverse aardbeien en het beste krentenbrood van de stad.

  • Vers uit onze eigen bakkerij in Amsterdam Zuid.
  • Gemaakt met echte ingrediënten, eerlijk & puur.
  • Al ruim 30 jaar in het vak.

Elke dag
vers uit de
steenoven

Kloeke desembonken, rijkbestrooid notenbrood, ronde oersmaken, krakende korsten, interieurs luchtig als Hollandse wolkenpartijen. Gemaakt met de hand, het verstand, het hart, de tijd, luchtvochtigheid en temperatuur.

Remko’s is een broodvirtuoos met een liefde voor ambachtelijk desem en een passie voor het haast onmogelijk te maken Allinson wat bijna uit zuiver water bestaat. Karakteristieke smaak en structuur, lange houdbaarheid.

Echt & puur, zonder shortcuts

Remko’s maakt ambachtelijk brood. Elke nacht maken we een breed aanbod van eenvoudige ingrediënten. Water, bloem, gist, zout, noten, zaden, pitten en een goede lik boter. Lekker, voedzaam en gezond.

Remko’s nachtwacht

Remko’s is een klassieker. Een old school bakker. Artisanaal zou je kunnen zeggen, al past dat woord niet bij Remko’s.

Al 30 jaar staat Remko tot aan zijn ellebogen in het deeg. Met onsterfelijk enthousiasme blijft hij het vak heruitvinden. Eigenlijk is hij nooit gestopt met zijn zomerbaan. Die ervaring en dat plezier proef je.

Remko is geen niche bakker, maar een echte allround virtuoos. Waar veel bakkers zich specialiseren in één niche, laat hij elke nacht het hele orkest uitrukken en trekt in zijn bakkerij alle registers open.

Hij bakt desembroden, baguettes, croissants, milano’s, casino’s en focaccia’s. Hij bakt krentenbrood, speltbrood, suikerbrood. En terwijl zijn ovens roodgloeiend een krakend klavier van kleur opleveren — van de duisterste roggebroden tot de blondste bollen — poft Remko doodleuk zijn eigen granola.

Vlak voor het ochtendgloren komen de taartjes ten tonele. Een vrolijke slotakte van opstuivend suiker, opgesteven room, krokante cremeux, chocolade, karamel, aardbei, appel, citroen. Traditionele klassiekers met verrassende smaken.

Als Remko zijn schort ophangt, zit de complete symfonie erop en liggen de planken vol kersverse, knapperige creaties.

Werken bij Remko’s?

In ons vrolijke team is altijd ruimte voor bakkers, banketbakkers, verkopers, weekend warriors en andere enthousiaste medewerkers.

Interesse? Je sollicitatie is welkom!

& Solliciteer nu

Klassiekers met een twist

Remko’s voert steevast een aantal signatuur taartjes op de kaart. Zes klassiekers + meestal één verrassing. En soms nog wat extra verrassingen.

Zo maakt Remko’s frisse appeltaart met kaneel, citroen meringue, cheescake met huisgemaakte frambozenjam, brownie pecan en in het seizoen de carrotcake, aardbeienslof met slagroom. En gebakjes, cakes en verse creaties als tompoucen, chocoladebollen, hazelnotenbombes, kastelen en macarons.

En zoveel chocolade als je maar dromen kunt.